Coaching bij mediation

In het kader van een echtscheiding moeten er veel dingen geregeld worden. Zo moeten er afspraken gemaakt worden over de kinderen, alimentatie en dient er een financiële afwikkeling plaats te vinden. De ervaring leert dat niet iedereen weet hoe hij/zij dat het beste moet aanpakken. In een mediation wordt hieraan uiteraard wel aandacht besteed, maar de mediator geeft geen concrete adviezen aan partijen. De kerngedachte van mediation is namelijk dat u zelf oplossingen aandraagt voor de eventueel ontstane problemen en vervolgens zelf tot afspraken komt.

Coaching

Wij merken dat er in een dergelijke situatie vaak behoefte is aan een concreet advies. Wij begeleiden en coachen dan ook regelmatig cliënten die bezig zijn met een mediationtraject. Wij adviseren u over uw rechtspositie en helpen u bij de voorbereiding van mediationgesprekken. Zodra er een concept-convenant gereed is, kunnen wij deze voor u beoordelen. Dit alles kunnen wij doen zonder op de voorgrond te treden. Vanzelfsprekend kunnen wij ook aanschuiven aan de mediationtafel om samen met u het gesprek aan te gaan.

Creatieve oplossingen

Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat om met u mee te denken en creatieve oplossingen aan te dragen voor afwikkeling van de scheiding. Wij hebben slechts één doel voor ogen: het tot een goed einde brengen van de mediation ter voorkoming van een gerechtelijke procedure.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Share this post?

Het Rond Advocaten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *