Niet-wijzigingsbeding partneralimentatie: bezint eer ge begint!

Contact Us

Niet-wijzigingsbeding partneralimentatie: bezint eer ge begint!

Regelmatig krijgen wij echtscheidingsconvenanten onder ogen met daarin opgenomen een zogenoemd ‘niet-wijzigingsbeding partneralimentatie’. Een dergelijk beding heeft verstrekkende gevolgen en vaak, gevolgen die de (ex-)echtelieden niet wilden. микрозаймы онлайн без проверки

Wanneer de echtelieden in het echtscheidingsconvenant een partneralimentatie zijn overeengekomen en een niet-wijzigingsbeding, dan betekent dat dat de partneralimentatie in de toekomst niet gewijzigd kan worden. Dit kan slechts in zeer uitzonderlijke gevallen.

Echtelieden dienen zich dat goed te realiseren. Zo blijft u over het algemeen ook verplicht om partneralimentatie te betalen als u werkloos wordt, als uw bedrijfsresultaten sterk teruglopen, als u ziek wordt, als u een nieuwe relatie krijgt met eventueel de geboorte van kinderen, als uw ex opeens eigen inkomsten genereert, etc. etc.

Het is daarom van belang om u goed voor te laten lichten over de gevolgen van een niet-wijzigingsbeding. Dit om nare verrassingen in de toekomst te voorkomen!

Share this post?

Het Rond Advocaten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *