menu

Wie zijn wij?

Het Rond Advocaten is een advocatenkantoor dat volledig is gespecialiseerd in het familierecht en het erfrecht. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Zeist. 

U kunt bij ons terecht voor kwesties rondom een echtscheiding en beëindiging samenleving. Ook houden wij ons bezig met de afwikkeling van nalatenschappen. 

Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak moeilijke en onzekere periode van hun leven. Vertrouwen en een goede communicatie staan daarbij centraal. Bij een conflict met uw ex-partner of met uw familieleden, proberen wij eerst via overleg of mediation tot oplossingen te komen. Als dat niet lukt, dan treden wij met overtuigingskracht en kennis van zaken voor u op in een procedure bij de rechter.

Veel van onze binnen- en buitenlandse cliënten zijn particulieren, zelfstandig ondernemers (ZZP’ers, vrije beroepsbeoefenaren, dga’s), expats. Daarbij werken wij regelmatig samen met accountants, fiscalisten en notarissen.

Wij zijn aangesloten bij de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Nederlandse Mediation Federatie (MfN).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten zijn de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: “familierecht” en “erfrecht”. Op grond van deze registratie zijn wij verplicht om ieder jaar opleidingspunten te behalen middels het volgen van (specialisatie)opleidingen en cursussen. 

 

Geertjan Gussenhoven

Geertjan Gussenhoven is een ervaren advocaat en mediator in het familierecht en het erfrecht. Hij is aangesloten bij de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Geertjan houdt zich met name bezig met complexe echtscheidingen en heeft een brede ervaring met de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, boedelverdelingen en alimentatiekwesties. Daarnaast houdt hij zich bezig met de afwikkeling van lastige erfeniskwesties. Onder zijn cliënten bevinden zich veel particulieren, ondernemers en expats.

Als ervaren mediator weet hij snel tot de kern van het geschil te komen en om partijen te helpen bij het vinden van oplossingen buiten de rechter om. Indien nodig schuwt hij ook niet om als advocaat, en dus strikt partijdig, in rechte op te treden. Zijn cliënten waarderen zijn jarenlange ervaring en creativiteit bij het vinden van praktische oplossingen.

Geertjan is binnen diverse maatschappelijke organisaties actief. Ook was hij jarenlang actief lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten in het arrondissement Utrecht.

Hij is getrouwd en vader van drie zonen. In zijn vrije tijd zit hij veel op de racefiets en mountainbike. Hij reist graag en is liefhebber van moderne kunst.

Geertjan Gussenhoven
Advocaat en mediator

Corine Waanders

Corine Waanders is sinds 2008 als advocaat werkzaam. Zij heeft zich sindsdien gespecialiseerd in het familie- en erfrecht en is aangesloten bij de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Corine is een gedreven advocate met hart voor de zaak. Zij begeleidt en ondersteunt haar cliënten in zaken waarin niet alleen juridische aspecten een rol spelen, maar ook veel emoties. Cliënten waarderen haar omdat zij doortastend en oplossingsgericht is. Daarnaast beschikt zij over een uitstekend juridisch en cijfermatig inzicht.

Naast haar werk in de advocatuur is Corine ook werkzaam binnen de rechterlijke macht als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Overijssel en bij de rechtbank Zeeland-West Brabant, team familierecht.

Zij is al jarenlang maatschappelijk betrokken als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel Zeist. Ook is zij actief lid van de Zeister ondernemersvereniging.

Na kantoortijd springt Corine vaak op de fiets om een rondje te maken op haar racefiets of gravelbike. Ook bezoekt zij graag kunstbeurzen en musea in binnen- en buitenland.

Corine Waanders
Advocaat en mediator
10/06/2024
Via deze weg wil ik je nogmaals hartelijk danken met je hulp rondom mijn zaak. Ontzettend fijn om te zien dat je telkens keek naar de mogelijkheden en een kritische blik had op de documenten die voorbij kwamen. En met een mooi – en in mijn beleving eerlijk – resultaat. Hopelijk tot ziens!
Arjan
04/06/2024
Ik wil jullie hartelijk bedanken voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan, wij hebben er verder een punt achter gezet en kijken weer positief vooruit.
Gerard
15/01/2024
Ik wil je heel erg bedanken voor al het werk dat je het afgelopen jaar hebt gedaan voor mij. Terugkijkend zijn de gesprekken met jou en de mails van jou een grote steun voor mij geweest. Het doet me goed dat de erfenisafhandeling voorbij is en dat ik mijn aandacht nu kan geven aan rouwen en aan andere dingen die er zijn.
Jeannet
21/11/2023
Dankjewel voor het fantastische nieuws. Zo fijn dat wij niet langer in spanning hoeven te zitten. En dat we de verhuisdozen in kunnen pakken. Dankjewel voor al je inzet en je vertrouwen in ons.
Chantal S.
19/10/2023
Dankjewel voor je professionele ondersteuning en het helpen bewaken van mijn grenzen. Het voelt goed om vrij te zijn.
Monique
14/09/2023
Nogmaals willen wij U bedanken voor alles wat U voor ons heeft gedaan want daardoor voelden wij ons sterk en gesteund in de stappen die wij helaas moesten nemen.
Erwin
05/09/2023
Bedankt voor het bijstaan in deze zaak met bijna nog gekker einde! We zijn in ieder geval super blij!
Tania
29/08/2023
Het recht heeft gezegevierd. Dank voor je geloof in onze zaak. We zijn erg blij!
Mary
29/08/2023
Bedankt voor de prettige samenwerking, in dit bizarre traject was u voor mij de enige die mij met goede raad en daad bijgestaan heeft en de boel meerdere malen weer in beweging gebracht heeft.
Steven
24/07/2023
Hartelijk dank voor al jullie werkzaamheden. Het was inderdaad een lange, en ook vaak spannende rit. Ik ben erg blij met de manier waarop jullie het hebben aangepakt, betrokken, kritisch en creatief, maar ook steeds overtuigend en standvastig. Geweldig gedaan ! We hebben een heel mooi resultaat bereikt, waar ik erg blij mee ben. Nu komt hopelijk een fase met wat meer rust en ruimte voor andere dingen. Bedankt voor de fijne samenwerking.
Ankie
20/07/2023
Heel erg bedankt voor je hulp!! Zeer gewaardeerd!
Max
20/07/2023
Ik wil je heel erg bedanken voor je professionele en toegewijde inzet afgelopen weken. Ik vond het contact heel prettig en helpend.
Marieke
11/07/2023
Ten eerste ontzettend bedankt voor uw diensten en hoe u die hebt aangeboden. Het was tenminste voor mij heel spannend, en vanzelfsprekend een emotionele periode. U gaf mij enorm veel rust en vertrouwen dat het een beheersbaar proces zou worden. Maar ook dat alles goed zou komen. Ik heb uw professionaliteit enorm gewaardeerd.
André
07/06/2023
Hartelijk dank voor uw werkzaamheden. We kunnen nu weer de volgende stappen zetten.
Gijs
11/05/2023
Ik dank jou heel hartelijk voor de steun en adviezen die je mij gegeven hebt en de prettige samenwerking .
Petra
04/04/2023
Maar ik wil je wel heel erg bedanken voor alles. Je bent echt zo’n leuke en lieve vrouw. Je hebt me echt altijd gesteund met alles. Dank je wel. Als er ooit wat is kom ik zeker weer naar jou toe en als mensen een advocaat nodig hebben dan stuur ik ze ook door naar jou.
Miranda T.
24/11/2022
De procedure is tot een eind gekomen en daar ben ik heel erg blij om. Ik wil jou uit de grond van m’n hart bedanken voor het werk dat je hebt gedaan, de regeling die je er uit hebt gekregen en de manier waarop je mij hebt geholpen, vooral in de voor mij moeilijkste periode! Ik had me echt geen betere advocaat kunnen wensen.
Paul B.
10/11/2022
Corine Waanders heeft ons gedurende een 6 jaar lopend proces betreffende een nalatenschap uitstekend bijgestaan. Het betrof een complexe casus , zoals ze dat zelf zei, maar door haar expertise en vastberadenheid heeft ze er voor gezorgd de zaak tot een goed einde te brengen. Wij zijn erg blij met het resultaat . Corine Waanders is ook erg betrokken en geeft een fijn gevoel. Voor iedereen die een probleem ervaart met de afwikkeling van een nalatenschap raden wij Corine Waanders aan . Corine Bedankt
Emile Maarschalkerweerd
20/10/2022
Als fiscaal jurist gespecialiseerd in echtscheidingen werk ik veel samen met andere professionals binnen het familierecht. Corine Waanders is één van deze professionals. Ze weet een professionele houding te combineren met een laagdrempelige manier van communiceren. Dat in combinatie met haar vakkennis en scherpe blik op de zaak maakt het een uiterst prettige partner om mee samen te werken. Kortom, een advocaat waar je als cliënt of samenwerkingspartner op kunt bouwen.
mr. R.B. (Rob) Welling – Welling fiscaal & financieel advies
21/09/2022
Helaas kreeg ik na het overlijden van mijn moeder een conflict met mijn broer over het afhandelen van de erfenis. Ik ben toen bijgestaan door Geertjan Gussenhoven, die zeer vakkundig en professioneel de zaak voor mij in behandeling heeft genomen. Waar ik er emotioneel door heen zat pakte Geertjan het van mij over. Ik had het volste vertrouwen in Geertjan. De samenwerking met Geertjan heb ik als zeer prettig ervaren. Bedankt.
Ingmar
12/09/2022
Hartelijk dank voor de goede begeleiding in dit proces. Ook de contacten heb ik als fijn ervaren. Nu kunnen wij het loslaten omdat het nu eerlijk geregeld is. Nogmaals dank en bij deze kunnen we het afronden.
Dineke
07/09/2022
Ik heb de heer Gussenhoven leren kennen als een zeer deskundig advocaat die met verstand van zaken en het juiste inlevingsvermogen in staat geweest is om een (v)echtscheiding die al 7 jaar liep tot een goed einde te brengen. Nadat mijn ex inmiddels de 3e advocaat ingeschakeld had en nu zelfs een kort geding aanspande op onredelijke en feitelijk onjuiste gronden, heb ik contact gezocht met de heer Gussenhoven. Die wist op een gedegen manier mijn emotie eruit te filteren en de focus te leggen op waar het in deze zaak nu eigenlijk om draaide. Op basis van de door mij aangeleverde bewijsmaterialen heeft hij uiteindelijk in de rechtbank de rechter weten te overtuigen. De rechtbank heeft mij daarna voor de volle 100% in het gelijk gesteld. Eindelijk, na 7 jaar ellende rust. Ik kan de heer Gussenhoven aan iedereen van harte aanbevelen!
Dirk-Jan
30/08/2022
Ik heb een zeer langdurige, ingewikkelde en complexe echtscheidingsprocedure meegemaakt. Vanaf het begin hebben Geertjan en Corine mij hierin bijgestaan. Ik heb hun betrokkenheid en niet afnemende inzet zeer gewaardeerd. Ook de communicatie heb ik als zeer prettig, professioneel en deskundig ervaren. Er was altijd voldoende ruimte voor mijn eigen inbreng en wensen, die door Geertjan juridisch werden verwoord. Tevens heeft hij mij altijd persoonlijk ondersteund gedurende dit heel proces. Tenslotte is van groot belang dat Geertjan en Corine goed bereikbaar zijn en hun afspraken altijd nakomen. Door hun benadering en werkwijze is er een positief resultaat in deze nare echtscheidingsprocedure, die zelfs tot de Hoge Raad heeft geleid. Ik kan Het Rond Advocaten absoluut en zonder enige twijfel aanbevelen.
Peter
28/08/2022
Ik ben erg blij dat alles nu afgehandeld is. Je hebt mij goed geholpen en ik heb het gevoel dat je echt in mijn belang hebt gehandeld. Ik wil je graag bedanken voor je inzet.
Diny
25/08/2022
Dankzij jouw expertise kan ik mijn leven weer normaal oppakken, mijn eigen weg volgen en waar mogelijk de kinderen weer een goede basis geven. Dank.
Anoniem
29/05/2022
Jij ook bedankt voor je hulp en luisterend oor en je oog voor het belang van mijn zoon en mij. Deze omgangsregeling lijkt me voor jou als advocaat een terrein waarin je je steeds moest afvragen of je keihard op moest komen voor mijn individuele recht op dit moment of dat je mij moest stimuleren of in de gelegenheid moest stellen om opnieuw te leren communiceren met mijn ex in het belang van mijn zoon en mij op de lange termijn. Je hebt het in ieder geval knap gedaan en ik heb veel gehad aan je begeleiding.
Johan
29/03/2022
Ik ben heel blij met het resultaat en alle hulp die je mij persoonlijk hebt geboden.
Selma
24/03/2022
Vriendelijk bedankt voor de uitstekende assistentie tijdens dit traject. De uiterst professionele behandeling van onze case en de geboden transparantie heeft dit officiële stukje van de scheiding veel goeds gedaan, waarvoor mijn persoonlijke dank.
Steven
23/03/2022
Het was een emotionele periode waar ik heel goed geadviseerd en begeleid ben door Corine Waanders. Bijzonder vond ik de ruimte die ik had al mijn ideeën over de zaak in te brengen. Corine beoordeelde e.e.a. uiteraard adequaat op het juridische belang van dat alles. Het is door dit balanceren tussen emotie en juridische feiten tot een goed einde gekomen waar ik heel tevreden mee ben.
Dorine
23/03/2022
Ik heb Corine ervaren als een zeer professionele, scherpe advocaat. Ze overziet het geheel, kent alle details en behartigde mijn belangen op basis van feiten en zeer sterke onderbouwing ipv op emoties. De rechter was zichtbaar onder de indruk en ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.
Iris
20/03/2022
Corine heeft mij geadviseerd en bijgestaan nadat mijn partner en ik uit elkaar gingen en er een omgangsregeling voor ons kind moest komen. Wat ik erg fijn vond is dat Corine goed luistert en rekening houdt met je behoeften. Door haar ervaring kon zij mij goed informeren over de mogelijkheden. Uiteindelijk hebben mijn ex-partner en ik een traject ouderschapsbemiddeling gevolgd na een verwijzing van de Rechtbank en zijn wij in goed overleg gekomen tot een fijne omgangsregeling.
Anne
09/03/2022
We kwamen bij mr. Corine Waanders aan met een zaak die ons complex leek. Zij zag meteen de kern en heeft ons vervolgens uitstekend en met succes bijgestaan. Dankzij haar grondige kennis en gedegen aanpak hadden we er gedurende het proces alle vertrouwen in. Zowel in geschrift als in persoon werd de zaak scherpzinnig, met aandacht voor elk detail aangepakt. Tijdens de diverse stadia was het toch best spannend, en weten dat je een goede advocaat hebt is dan goud waard. Ik denk met plezier terug aan de fijne samenwerking, de rechtszaak en aan de gerechtigheid die we hebben gekregen. Bedankt Corine!
Dorien
15/02/2022
In 2019 kreeg ik helaas te maken met een moeilijke scheiding. Door de degelijke juridische advisering, in combinatie met de goede beroepsmatige benadering van de problematiek en de vriendelijke bejegening, kwam ik zo goed mogelijk door dit proces.
Karel-Peter
14/02/2022
Tijdens mijn scheidingsprocedure ben ik bijgestaan door advocate Corine Waanders. Ze is prettig in de omgang, direct, vakkundig en accuraat. Ze behartigt echt je belangen. Ik raad haar ten zeerste aan bij anderen en mocht het nodig zijn in de toekomst zal ik zeker weer bij haar aankloppen!
Claudya
29/01/2020
De betaling is gedaan en we zijn je dankbaar met het resultaat. Blij dat de zaak hiermee is afgerond. Top! Vakwerk! Dank je wel.
Willem