Einde taak en ontslag erfrechtelijk bewindvoerder

Einde taak en ontslag erfrechtelijk bewindvoerder

De taak van de erfrechtelijke bewindvoerder kan eindigen door tijdsverloop of door ontslag. Op dat moment dient hij rekening en verantwoording af te leggen voor het werk dat hij heeft gedaan.

Tijdsverloop
De erfrechtelijke bewindvoering kan eindigen na verloop van de tijd waarvoor het bewind is ingesteld, bijvoorbeeld als de erfgenaam meerderjarig wordt.

Ontslag/ opheffing

De erfrechtelijke bewindvoerder kan zelf ontslag nemen. Ook kan hij worden ontslagen als hij zijn werk niet goed doet. Betrokkenen dienen daarvoor een verzoek in te dienen bij de rechter. De rechter kan het verzoek tot ontslag toewijzen wanneer daarvoor bijzondere redenen zijn dan wel onvoorziene omstandigheden zijn opgekomen waardoor het bewind niet langer nodig is.

NB: Wij behandelen geen bewindvoeringszaken in het kader van de WSNP.

Veelgestelde vragen over einde taak en ontslag erfrechtelijk bewindvoerder

De taak van de bewindvoerder eindigt door tijdsverloop of door ontslag. Op dat moment dient hij rekening en verantwoording af te leggen voor het werk dat hij heeft gedaan.

De bewindvoerder kan worden ontslagen door de rechter. Hij kan dit ontslag zelf aanvragen. Ook kan dit ontslag door betrokkenen worden aangevraagd.

advca

logo keurmerk specialisatievereniging

vfaslogo

2mfn_register_logo

Up-to-date blijven is een must. Wij zijn daarom aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Neem gerust contact op

Onze experts staan 7 dagen in de week voor U klaar.